Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Avukatlardan Meclis’e yürüyüş: “Ölmek İstemiyoruz”

Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde Ankara’da bir araya gelen avukatlar, meslektaşlarına yönelik şiddete karşı Güvenpark’tan Meclis’e yürüdü.

GÜNDEM 04.05.2026 17:54 Dicle Toğal 78 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Avukatlardan Meclis’e yürüyüş: “Ölmek İstemiyoruz”
Paylaş:
N

Türkiye Barolar Birliği yönetimi, baro başkanları ve avukatlar, avukatlara yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek için Ankara’da Güvenpark’ta toplandı. Bursa’da avukat Hatice Kocaefe’nin, Yalova’da ise avukat Zekeriya Polat’ın silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından düzenlenen eylemde, mesleğin güvenliği için yasal ve kurumsal adım çağrısı yapıldı.

AVUKATLAR ŞİDDETE KARŞI MECLİS’E YÜRÜDÜ

AA-20260504-41287219-41287216-TURKIYE_BAROLAR_BIRLIGI_AVUKATLARA_SIDDETE_KARSI_GUVENPARKTAN_MECLISE_YURUDUGüvenpark’ta yapılan açıklamanın ardından avukatlar, “Avukata Dokunma” ve “Avukata Şiddete Son” yazılı pankartlarla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yürüdü. TBB Başkanı Erinç Sağkan, avukatların yalnızca kendi meslekleri için değil, toplumun hak arama özgürlüğü için mücadele ettiğini vurguladı.

Sağkan, "Biz, bu toplumun haklarını savunan meslek grubuyuz, onlar için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken ölmek, öldürülmek, hakarete uğramak, tehdit edilmek, yaralanmak istemiyoruz." dedi.

“BİR MESLEKTAŞIMIZI DAHA TOPRAĞA VERMEK İSTEMİYORUZ”

AA-20260504-41287219-41287211-TURKIYE_BAROLAR_BIRLIGI_AVUKATLARA_SIDDETE_KARSI_GUVENPARKTAN_MECLISE_YURUDUAvukatlara yönelik saldırıların münferit olaylar olarak görülemeyeceğini belirten Sağkan, toplumun tamamından destek beklediklerini söyledi. Sağkan, "O yüzden artık buna bir son verilmesini, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bir meslektaşımızı daha toprağa vermek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

TBB’DEN BEŞ ADIMLIK ÇÖZÜM ÇAĞRISI

AA-20260504-41287219-41287210-TURKIYE_BAROLAR_BIRLIGI_AVUKATLARA_SIDDETE_KARSI_GUVENPARKTAN_MECLISE_YURUDUMeclis önünde TBB 61. Olağanüstü Baro Başkanları Toplantısı’nda alınan kararları içeren sonuç bildirgesi okundu. Sağkan, avukatlara yönelik şiddete karşı beş adımlık bir çözüm yöntemi belirlediklerini açıkladı. Bu kapsamda, avukata yönelik şiddetin nedenlerinin araştırılması ve kalıcı önlemlerin belirlenmesi için TBMM Araştırma Komisyonu kurulması talep edildi.

MECLİS’E ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÇAĞRISI

AA-20260504-41287219-41287217-TURKIYE_BAROLAR_BIRLIGI_AVUKATLARA_SIDDETE_KARSI_GUVENPARKTAN_MECLISE_YURUDUSağkan, avukatlara yönelik şiddetin kamusal bir politika anlayışıyla ele alınması gerektiğini belirtti. TBB Başkanı, "Avukatlara yönelik şiddetle kolektif bir şekilde mücadele edilmeli, buna yönelik tedbirler, yasama organının gerçekleştireceği araştırmaya dayanılarak, kamusal bir politika olarak uygulanmalıdır." diye konuştu. 
TBB, ayrıca “Avukatlık Mesleğinin Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin imzalanmasını ve cezai düzenlemelerde değişiklik yapılmasını istedi.

HACİZ VE KEŞİF İŞLEMLERİ İÇİN GÜVENLİK TALEBİ

AA-20260504-41287219-41287213-TURKIYE_BAROLAR_BIRLIGI_AVUKATLARA_SIDDETE_KARSI_GUVENPARKTAN_MECLISE_YURUDUTBB’nin talepleri arasında, haciz ve keşif işlemlerinde kolluk görevlilerinin bulundurulmasının zorunlu hale getirilmesi de yer aldı. Bu adımla, potansiyel şiddet riski taşıyan işlemlerde güvenliğin artırılması ve kolluğun yalnızca icra memurunu değil, hukuki süreçte genel güvenliği sağlaması gerektiği ifade edildi; Sağkan ve beraberindeki heyet, açıklamaların ardından taleplerini TBMM Başkanlığına sundu.
HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bakanlık harekete geçti: Sigara artık kimlikle satılacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bakanlık harekete geçti: Sigara artık kimlikle satılacak
WhatsApp
İhbar Hattı