Çanakkale’de artan yangın riski nedeniyle tarım alanlarında kritik bir önlem alındı. Valilik, kuvvetli rüzgar beklentisi üzerine 27-28 Haziran tarihlerinde 12.00-18.00 saatleri arasında biçerdöver ve balya makinası kullanılarak hasat yapılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.
ÇANAKKALE’DE HASADA SAAT SINIRI
Meteorolojik değerlendirmeler ve Orman Bölge Müdürlüğünün yangın risk analizleri doğrultusunda kent genelinde yeni tedbirler devreye alındı. Kuvvetli rüzgarın etkili olmasının beklendiği saatlerde tarımsal faaliyetlere geçici kısıtlama getirildi.
YANGIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEM ALINDI
Kararın, anız ve tarım alanlarında çıkabilecek yangınların ormanlık bölgelere sıçramasını önlemek amacıyla alındığı belirtildi. Yasak, 27 ve 28 Haziran günlerinde 12.00 ile 18.00 saatleri arasında geçerli olacak.
VALİLİKTEN ÜRETİCİLERE UYARI
Valilik açıklamasında vatandaşlara ve üreticilere tedbirlere uyma çağrısı yapılarak şu ifadeler kullanıldı: "Alınan tedbirlerin uygulanması, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından titizlikle takip edilecek olup vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin belirlenen saatlerde hasat faaliyetlerinden kaçınmaları önem arz etmektedir. Ormanlarımızın korunması, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm vatandaşlarımızın alınan tedbirlere hassasiyetle uymaları beklenmektedir."