Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

CHP’li Erol’dan 176 madenci için çağrı: Alın teri yerde kalmasın

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Eti Gümüş’te çalışan 176 işçinin ödenmeyen tazminatları için iktidara çağrı yaptı: “Haklarını alana kadar takipçisiyim.”

GÜNDEM 14.08.2026 12:14 Mazhar Taha Akkaya 112 okuma Okuma Süresi: 2 dk
CHP’li Erol’dan 176 madenci için çağrı: Alın teri yerde kalmasın
Paylaş:
N

Elazığ’ın Maden ilçesinde Yıldızlar SSS Holding’e bağlı Eti Gümüş işletmesinde çalışan 176 işçinin tazminat alacakları için başlattığı eylem sürüyor. Biriken maaşları ödenen işçilerin tazminatlarının ise hâlâ verilmediği belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde dört gündür eylem yapan işçilerin üçüncü kez gözaltına alınmasına CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tepki gösterdi.

“İŞÇİNİN ALIN TERİ GECİKTİRİLMEMELİ”

Erol, işçilerin birikmiş maaşlarının ödenmesini olumlu bulduklarını ancak tazminat sorununun devam ettiğini söyledi.

“Emekçilerin yıllarca çalışarak hak ettiği tazminatlarının hâlâ ödenmemiş olması ciddi bir mağduriyet yaratmaktadır” diyen Erol, ödemelerin daha fazla geciktirilmemesi çağrısında bulundu.

MADENCİLER ÜÇÜNCÜ KEZ GÖZALTINA ALINDI

Tazminatlarını talep eden işçilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemlerine değinen Erol, gözaltılara tepki gösterdi.

“Haklarını arayan işçi gözaltına alınmamalı” mesajı veren Erol, “Alın teriyle çalışan, ailesinin geçimini sağlayan insanların haklarını talep etmesi engellenmemeli” dedi.

“DEVLETİN GÖREVİ İŞÇİNİN HAKKINI KORUMAKTIR”

Sorunun çözümü için ilgili kamu kurumlarının devreye girmesi gerektiğini belirten Erol, şirket yönetimiyle de temas kuracağını söyledi.

“İşçilerimizin alın teri olan tazminatları daha fazla geciktirilmeden ödenmelidir. Devletin görevi işçiyi mağdur etmek değil, hakkını korumaktır” ifadelerini kullandı.

“176 İŞÇİNİN HAKKINI ALANA KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Maden’deki işçilerin yanında olduğunu belirten CHP’li Erol, tazminatların ödenmesi için bakanlıklar, ilgili kurumlar ve şirket yönetimi nezdinde girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Erol, “Maden’de çalışan her bir emekçimizin hakkı Elazığ’ın hakkıdır. Bu sürecin takipçisi olacağım ve 176 işçimizin haklarını alana kadar konunun peşini bırakmayacağım” dedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Aksa Enerji'nin FAVÖK'ü 7,3 milyar liraya ulaştı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Aksa Enerji'nin FAVÖK'ü 7,3 milyar liraya ulaştı
WhatsApp
İhbar Hattı