Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Etkinlik Alanı Programı'nda vatandaşlara hitap ediyor. Erdoğan, Anadolu'nun kapılarını açan tarihi mirasa sahip çıkma vurgusu yaptı.
"AHLAT VE MALAZGİRT TARİHİMİZİN KİLİT TAŞIDIR"
Ahlat Etkinlik Alanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ın Türk-İslam medeniyetindeki tarihi ve stratejik önemine dikkat çekti. Birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan, Malazgirt ruhunun Türkiye Yüzyılı vizyonunun en güçlü temellerinden biri olduğunu belirtti.
AHLAT'TA KRİTİK ZİRVE VE KABİNE HAZIRLIĞI
Ahlat'taki program kapsamındaki temaslar konuşmanın ardından da devam edecek:
Erdoğan-Bahçeli Görüşmesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki hitabının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. İki lider Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı da ziyaret edecek.
Kabine Toplantısı Ahlat Külliyesi'nde: Programın devamında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Ahlat Külliyesi'nde 3'üncü kez toplanacak. Toplantıda iç güvenlik, terörle mücadelede son gelişmeler ve bölgesel konular değerlendirilecek.
Ayrıntılar geliyor...