"Terörsüz Türkiye" sürecinde Ankara'da diplomasi trafiği hız kazandı. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kritik temaslar gerçekleştiren DEM Parti İmralı Heyeti'nin, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmenin tarihi belli oldu. Heyet, 23 Temmuz'da İmralı Adası'na gidecek.
ANKARA'DA YOĞUN SÜREÇ TRAFİĞİ
"Terörsüz Türkiye" kapsamındaki çalışmalar doğrultusunda siyaset sahnesinde önemli adımlar atılıyor. Süreç çerçevesinde İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi.
YASAL ÇERÇEVE ELE ALINDI
Görüşmelerin ardından DEM Parti tarafından yapılan resmi açıklamada, yürütülen temasların içeriğine dair bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, yapılan görüşmelerde sürecin mevcut aşamasının, yasal çerçevenin bir an önce hayata geçirilmesinin ve bu düzenlemelerin ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olmasının ele alındığı belirtildi. Bu doğrultudaki karşılıklı istişarelerin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
İMRALI YOLCULUĞU 23 TEMMUZ'DA
Siyasi partilerle yapılan görüşmelerin ardından en kısa zamanda İmralı'da Abdullah Öcalan ile bir araya gelmeyi planladıklarını duyuran DEM Parti'nin beklediği tarih netleşti. İmralı Heyeti'nin, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere 23 Temmuz'da İmralı Adası'na gideceği bildirildi.