Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Erdoğan: Yarım asırlık terör belasını bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs buluşmasında gençlere yatırım vurgusu yaptı; Terörsüz Türkiye sürecinin hedefini “refah ve kardeşlik” sözleriyle anlattı.

GÜNDEM 19.05.2026 22:18 Dicle Toğal 1344 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Erdoğan: Yarım asırlık terör belasını bitireceğiz
Paylaş:
N

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gençler ve milli sporcularla bir araya geldi. Programda Türkiye’nin geleceğine ilişkin mesajlar veren Erdoğan, gençlerin ülkenin yarınlarını şekillendirecek ana güç olduğunu vurgularken, Terörsüz Türkiye sürecinden sosyal medya kullanımına, spordan milli hedeflere kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN’DAN GENÇLERE YATIRIM VE GELECEK VURGUSU

Gençlerin yalnızca ailelerinin değil, milletin de gurur kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, “Son 23,5 yıldır olduğu gibi gençlerin her alanda yanında olmaya, en büyük yatırımı gençlerimize yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. Türkiye Yüzyılı hedeflerine gençlerle birlikte ilerleyeceklerini ifade eden Erdoğan, yeni neslin ülkenin güçlü geleceğinde belirleyici rol üstleneceğini söyledi.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE” MESAJI: HEDEF REFAH VE KARDEŞLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecini gençlere bırakılacak gelecek perspektifiyle değerlendirdi. Erdoğan, “Terörsüz Türkiye süreciyle bir taraftan ülkemizi yarım asırlık bir beladan kurtarmaya, diğer taraftan da milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, sizlere refahın ve kardeşliğin olduğu bir ülke teslim etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

GENÇLERLE SOHBETTE SOSYAL MEDYA VE SPOR MESAJLARI

Programın soru-cevap bölümünde gençlerle samimi bir diyalog kuran Erdoğan, “Gençlerle ne kadar bir araya gelirsem, o kadar genç kalırım” dedi. Sosyal medyaya ilişkin değerlendirmesinde ise “Sosyal medya, gençliğimizin en büyük sorunu” ifadesini kullandı. Milli Takımın Dünya Kupası hedefi konuşulurken Bakan Osman Aşkın Bak’ın “sürpriz yapabiliriz” sözlerine karşılık Erdoğan’ın, “‘Sürpriz yapabiliriz.’ deme, ‘Biz kazanacağız.’ diyeceksin.” yanıtı dikkat çekti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bakan Işıkhan duyurdu: Turizm sektörüne de destek geliyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bakan Işıkhan duyurdu: Turizm sektörüne de destek geliyor
WhatsApp
İhbar Hattı