Eskişehir'in İnönü ilçesinde tüfeğin ateş alması sonucu arkadaşı Bünyamin Bozkurt'un ölümüne neden olduğu iddia edilen 15 yaşındaki M.F.Y'nin yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılarak olayın kazara meydana geldiğini savundu.
SANIK OLAY ANINI ANLATTI
Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada M.F.Y'nin yanı sıra Bozkurt'un ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.
Savunmasında olay günü arkadaşları A.D., B.T. ve Bünyamin Bozkurt ile birlikte eve gittiklerini anlatan sanık, odada bulunan tüfeklere baktıklarını söyledi. M.F.Y, tüfeklerden birini alarak masadaki 4-5 fişeği tüfeğe doldurduğunu belirtti.
"BİLEREK İSTEYEREK ATEŞ ETMEDİM"
Daha önce tüfeği kurcaladığı için nasıl çalıştığını bildiğini ifade eden M.F.Y, arkadaşlarını uyardığını ve daha sonra tüfekteki mermileri boşalttığını savundu.
Sanık, şarjörün içinde fişek görmediğini, kurma kolunu çekip bıraktığını ve tüfeği yerine koymak istediği sırada silahın ateş aldığını anlattı.
M.F.Y, "Bilerek isteyerek ateş etmedim. Bünyamin benim en yakın arkadaşımdır. Onu öldürmek ya da yaralamak gibi amacım yoktu." dedi.
YARALI ARKADAŞINA MÜDAHALE ETTİ
Tüfeğin ateş almasının ardından Bünyamin Bozkurt'un yaralandığını fark ettiğini belirten sanık, önce alt kattaki yakınlarına haber verdiğini ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradığını söyledi.
Arkadaşlarının evden ayrıldığını, kendisinin ise geri dönerek Bozkurt'un yarasına havlu bastırdığını anlatan M.F.Y, olayın etkisinde olduğunu ifade etti.
AİLESİ ŞİKAYETÇİ OLDU
Duruşmada olay sırasında aynı odada bulunan A.D. ve B.T. ile sanığın anne ve babası da tanık olarak dinlendi.
Bünyamin Bozkurt'un annesi Zehra Bozkurt ile babası Salih Bozkurt, sanıktan şikayetçi olduklarını bildirdi.
SAVCI CEZA TALEP ETTİ
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında M.F.Y'nin "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, 15 yaşındaki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, dosyadaki işlemlerin tamamlanması için ertelendi.