Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Girne’de batan geminin tamamı arandı: 13 kişi kayıp

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Girne açıklarında batan Filo Jet’in tüm bölümlerine ulaşıldığını ancak başka naaş bulunamadığını açıkladı.

GÜNDEM 25.09.2026 14:32 Güncelleme: 25.09.2026 14:47 Sibel Eyüpoğlu 100 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Girne’de batan geminin tamamı arandı: 13 kişi kayıp
Paylaş:
N

Girne’den Mersin’in Taşucu Limanı’na giderken batan Filo Jet yolcu gemisinde yürütülen çalışmalarla ilgili yeni açıklama geldi. Geminin bütün bölümleri taranırken 15 kişinin hayatını kaybettiği faciada kayıp 13 kişiye ulaşılamadı.

554 METRE DERİNLİKTEKİ GEMİ TARANDI

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yaklaşık 554 metre derinlikte bulunan geminin tüm bölümlerine ulaşıldığını bildirdi. Yapılan aramalarda başka bir naaşa rastlanmadığı açıklandı.

Batıktan çıkarılan naaşların yüz taraması ve DNA incelemesiyle kimlikleri belirlendikten sonra ailelerine teslim edildiği belirtildi.

239 KİŞİ KURTARILDI

Filo Denizcilik’e ait Filo Jet, 30 Ağustos 2026’da Girne’den Taşucu Limanı’na gitmek üzere hareket etti. Gemi, limandan ayrıldıktan kısa süre sonra yaklaşık 4 deniz mili açıkta su almaya başladı.

Geri dönmeye çalışan gemi kısa sürede batarken, gemideki 267 yolcu ve mürettebattan 239’u kurtarıldı. İlk aşamada 8 kişinin cansız bedenine ulaşılırken kayıp sayısı 20 olarak açıklanmıştı. Sonraki çalışmalarla can kaybı 15’e yükseldi, kayıp sayısı ise 13’e geriledi.

Arama ve kurtarma faaliyetlerine sahil güvenlik ekipleri, askerî gemiler, hava araçları ve sivil tekneler katıldı. Türkiye’den gönderilen “Işın” ve “Alemdar” gemileri de bölgede 24 saat esasına göre çalışma yürüttü.

ONARIM İDDİALARI SORUŞTURULUYOR

Soruşturma kapsamında kaptan ve mürettebatın da aralarında bulunduğu 9 kişi, “dikkatsizlik ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla tutuklandı. Girne Kaza Mahkemesi, şüphelilerin tutukluluk süresini 7 gün daha uzattı.

Polisin mahkemede aktardığı bilgilere göre geminin baş kısmındaki bodoslama bölümünün tersanede değil, Girne Limanı’nda boya, silikon ve iki bileşenli yapıştırıcı kullanılarak onarıldığı öne sürüldü.

Söz konusu işlemin Limanlar Dairesine bildirilmediği, bildirilmesi hâlinde gemiye sefer izni verilmeyeceği iddia edildi. Adliye önünde bir araya gelen aileler ise şirket sahiplerinin de yargılanmasını talep etti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TOKİ arsasını kendilerininmiş gibi gösterdiler: 8 gözaltı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TOKİ arsasını kendilerininmiş gibi gösterdiler: 8 gözaltı
WhatsApp
İhbar Hattı