Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Hasbi Dede, CHP'den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, taciz iddiası nedeniyle görevden uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin partiden ihraç edilmesine karar verdi.

GÜNDEM 10.04.2026 16:46 Buket Saymaz 105 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Hasbi Dede, CHP'den ihraç edildi
Paylaş:
N

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, hakkındaki taciz iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında kesin ihraç kararı verdi. Dede hakkında “çocuğa karşı cinsel taciz” suçlamasıyla açılan dava sürüyor.

CHP’DEN OY BİRLİĞİYLE İHRAÇ KARARI

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun 10 Nisan 2026 tarihli toplantısında alınan kararda, Hasbi Dede’nin “partide aldığı görev ve sorumlulukla bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” gerekçesiyle kesin çıkarma cezasıyla ihraç edildiği bildirildi.

Partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun 16.02.2026 tarih ve 2026/109 sayılı kararı ile Giresun İli, Görele Belediye Başkanı Hasbi DEDE Tüzüğün 63/2, 64, 68/1-b maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi üzerine;

Yüksek Disiplin Kurulumuzun 10.04.2026 tarihli toplantısında Hasbi DEDE’nin Tüzüğün 68/1-b maddesinde belirtilen “partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” hükmü uyarınca kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

TACİZ İDDİASIYLA YARGILANIYOR

Hasbi Dede hakkında, 8 Şubat 2026 tarihinde mağdur çocuk ve annesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. İddialara göre Dede’nin, Instagram ve WhatsApp üzerinden taciz içerikli mesajlar gönderdiği öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında mağdura ait cep telefonunun incelendiği, mesaj kayıtlarının tutanak altına alındığı ve dijital materyallerin teknik incelemeye gönderildiği belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, Dede hakkında “elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle çocuğa karşı cinsel taciz” suçundan 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Soruşturma sürecinde tutuklanan Dede, 12 Şubat’ta İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı. İlk duruşmada ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

MAĞDUR ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Davanın mağduru 16 yaşındaki kız çocuğu 29 Mart’ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
YouTube Premium’a sessiz zam: Abonelik ücretleri artırıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
YouTube Premium’a sessiz zam: Abonelik ücretleri artırıldı
WhatsApp
İhbar Hattı