Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İBB'nin Boğaziçi Tesis dosyasında 25 tutuklama

İBB iştiraki Boğaziçi Tesis Yönetim ihalelerine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden 25’i tutuklandı.

GÜNDEM 22.05.2026 00:53 Dicle Toğal 53 okuma Okuma Süresi: 1 dk
İBB'nin Boğaziçi Tesis dosyasında 25 tutuklama
Paylaş:
N

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Boğaziçi Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketindeki ihalelere yönelik soruşturmada yeni adli karar çıktı. “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 25’i tutuklanırken, 35 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

İHALE SORUŞTURMASINDA TUTUKLAMA KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen dosyada, şirket ihalelerinin bazı kişiler tarafından organize edildiği ve süreçlerde usulsüzlük yapıldığı iddiası soruşturmanın merkezinde yer aldı.

SAVCILIKTAN HAKİMLİĞE SEVK

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar sağlık kontrolünün ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü; savcılık, 33 kişi için tutuklama, 27 kişi için adli kontrol talep etti.

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Soruşturma kapsamında 18 Mayıs’ta İstanbul, Adana, Bursa, Diyarbakır, Konya ve Yalova’da operasyon düzenlenmiş, ilk aşamada 57 şüpheli gözaltına alınmış, daha sonra 3 zanlı daha yakalanmıştı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
SPK’dan 5 şirkete milyarlık ihraç onayı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SPK’dan 5 şirkete milyarlık ihraç onayı
WhatsApp
İhbar Hattı