İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Moğolistan Başbakan Yardımcısı Nyamtaishir Nomtoibayar ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti.
Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Çiftçi, Türkiye ile Moğolistan arasındaki stratejik ortaklığın daha da güçlendirilmesine yönelik başlıkların değerlendirildiğini açıkladı.
TİCARETTE 500 MİLYON DOLAR HEDEFİ
Bakan Çiftçi, görüşmede ticaret ve yatırım alanlarındaki iş birliğinin artırılması gerektiğine dikkat çekerek iki ülke arasındaki ticaret hacmi için yeni hedefi duyurdu.
Çiftçi açıklamasında, “Ortak hedefimizin ticaret hacmimizi yakın gelecekte 500 milyon dolar seviyesine çıkarmak olduğunu ifade ettik” dedi.
GÜVENLİK VE GÖÇ KONULARI MASAYA YATIRILDI
İki ülke heyetleri arasında yapılan görüşmede afet ve acil durum yönetimi, kamu güvenliği, sınır yönetimi, düzensiz göçle mücadele ve siber güvenlik alanlarında atılabilecek ortak adımlar değerlendirildi.
Çiftçi ayrıca Türkiye’nin yaklaşık 40 yıllık serbest bölge tecrübesini Moğolistan ile paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.
FETÖ İLE MÜCADELE MESAJI
Görüşmede FETÖ ile mücadele konusunun da gündeme geldiğini belirten Bakan Çiftçi, örgütle bağlantılı yapıların faaliyetlerinin sonlandırılmasına yönelik beklentilerin Moğolistan tarafına aktarıldığını söyledi.
“İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ”
Türkiye’nin Moğolistan ile ilişkilerini stratejik ortaklık seviyesine uygun şekilde geliştirmek istediğini vurgulayan Çiftçi, şunları kaydetti:
“Türkiye olarak, Moğolistan ile ilişkilerimizi stratejik ortaklığımıza yakışır şekilde; somut projeler, karşılıklı güven ve ortak fayda temelinde daha da güçlendirmeyi arzu ediyoruz.”