Bayram tatili için yola çıkanların oluşturduğu hareketlilik İstanbul trafiğine yansıdı. Kentin Avrupa ve Anadolu yakasında özellikle Edirne ve Ankara istikametlerinde araç akışı yavaşlarken, İBB Cep Trafik verilerine göre genel yoğunluk yüzde 63 seviyesine ulaştı.
AVRUPA YAKASI’NDA ÇIKIŞ TRAFİĞİ HIZLANDI
D-100 kara yolunda Esenyurt, Avcılar ve Bakırköy hattında Edirne yönüne doğru trafik yer yer ağır ilerledi. TEM Otoyolu’nda ise Mahmutbey Gişeleri çevresinde araçların ilerlemekte zorlandığı görüldü.
ANADOLU YAKASI’NDA ANKARA YÖNÜNDE YOĞUNLUK
Anadolu Yakası’nda D-100 kara yolunun Kartal, Pendik ve Tuzla kesimlerinde trafik yoğunlaştı. TEM Otoyolu’nda Ataşehir-Çamlıca Gişeleri ile Sancaktepe-Tuzla hattında araçlar ağır seyirle ilerledi.
KÖPRÜ GEÇİŞLERİNDE BAYRAM HAREKETLİLİĞİ
15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçişlerde yoğunluk oluştu. Kent genelinde trafik oranı yüzde 63 ölçülürken, Avrupa Yakası’nda yüzde 67, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 54 seviyesine çıktı.