Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kılıçdaroğlu: CHP’de arınma büyük ölçüde gerçekleşti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki üye katılım töreninde CHP’nin “arınmak zorunda olan” bir parti olduğunu söyledi. Yolsuzluk, uyuşturucu, demokrasi ve Meclis’teki oylamalar üzerinden hesap verme çağrısı yaptı.

GÜNDEM 25.07.2026 14:21 Güncelleme: 25.07.2026 14:24 Mazhar Taha Akkaya 57 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Kılıçdaroğlu: CHP’de arınma büyük ölçüde gerçekleşti
Paylaş:
N

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen CHP üye katılım törenindeki konuşmasında siyasette ahlak, şeffaflık ve hesap verebilirlik mesajları verdi.

CHP’nin 100 yılı aşkın geçmişi bulunan, “şerefli ve onurlu” bir parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kirlenmemiş bir partidir, arınmak zorunda olan bir partidir. Çok şükür bu da büyük ölçüde gerçekleşti” dedi.

“SİYASET HESAP VERME SANATIDIR”

Siyasetçinin temiz ve ahlaklı olmak zorunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hesabını veremeyen kişinin kendisindeki açığı bilenlere bağımlı hâle geleceğini savundu.

Siyasetin kişisel zenginleşme aracı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Birdenbire zenginleşen, köşeyi dönen siyasetçi halka hizmet edemez” görüşünü dile getirdi.

“5’Lİ ÇETELER NEDEN DİLLENDİRİLMİYOR?”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında “5’li çeteler” olarak nitelendirdiği şirketler üzerinden iktidarı ve parti yönetimini eleştirdi.

Bu şirketlerin aldığı ihalar ile satın aldığını söylediği gazete ve televizyon kanallarına karşı mücadele ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar susuyorsak edebimizden susuyoruz” ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU BARONLARI İÇİN HESAP SORMA SÖZÜ

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin uyuşturucu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, siyasetten destek aldığını öne sürdüğü uyuşturucu baronlarının bulunduğunu iddia etti.

Uyuşturucunun hangi güzergâhlardan geldiğinin ve hangi limanlar üzerinden taşındığının devlet kurumları tarafından bilindiğini savunan Kılıçdaroğlu, “İster uyuşturucu baronu, ister bakan, ister milletvekili olsun; hesabını sormazsam bana Kılıçdaroğlu demesinler” dedi.

MECLİS’TE “SAHTE OY” İDDİASI

Parlamentonun güçlendirilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, yakın zamanda yapılan bir Meclis oylamasında salonda bulunmayan 74 milletvekili adına oy kullanıldığını öne sürdü.

TBMM Başkanına çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, iddianın araştırılmasını ve sorumlular hakkında işlem yapılmasını istedi. Söz konusu iddia için konuşmada belge veya oylama bilgisi paylaşılmadı.

DEMOKRASİ VE GÜÇLÜ MECLİS ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu, demokrasi, düşünce özgürlüğü ve yargı bağımsızlığının CHP için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni “tek adam rejimi” olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin güçlü parlamentoya dayalı demokratik bir sisteme dönmesi gerektiğini savundu.

HAYVAN VE DOĞA HAKLARINA VURGU

Hak mücadelesinin yalnızca insanlar için yürütülemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, hayvanların, ağaçların, nehirlerin ve doğanın da hakları olduğunu söyledi.

CHP’nin “kimsesizlerin kimsesi” anlayışının bütün canlıları kapsaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, doğanın tahrip edilmesine karşı mücadele çağrısı yaptı.

“HALKIN GÜNDEMİNE DÖNMELİYİZ”

Siyasetin son iki buçuk yılda halkın gündeminden uzaklaştığını söyleyen Kılıçdaroğlu; işsizlik, geçim sıkıntısı, uyuşturucu, tefecilik ve kumarın temel sorunlar hâline geldiğini belirtti.

CHP’nin mücadelesini ekmek, ahlak, liyakat ve her evde “helal sofra” kurulması üzerine inşa etmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, partililere Türkiye’nin gerçek gündemine dönme çağrısı yaptı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Mazhar Taha Akkaya
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
LGS birincilerinin sırrı: Planlı çalışma ve teknolojik detoks
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
LGS birincilerinin sırrı: Planlı çalışma ve teknolojik detoks
WhatsApp
İhbar Hattı