İzmit'te 26 Temmuz 2025'te çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden 21 yaşındaki Ümitcan Ş'nin ölümüne ilişkin davada 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.
SAVCI 5 SANIK İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Kocaeli 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık M.O, tutuklu adli süreçteki çocuk R.Y, tutuksuz adli süreçteki çocuk M.F.Y. ve tutuksuz sanık S.E.A. ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık G.B. ise duruşmaya katılmadı.
Cumhuriyet savcısı, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, tüm sanıkların "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
Savcı ayrıca "ev hapsi" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanan sanıkların da tutuklanmasını talep etti.
SANIKLAR BERAAT VE TAHLİYE TALEP ETTİ
Mütalaanın ardından M.O. ve R.Y. beraat ve tahliye talebinde bulundu.
M.F.Y. ile S.E.A. ise savcının mütalaasını kabul etmediklerini belirterek haklarındaki "ev hapsi" şeklindeki adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi.
DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.
Taraflara esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre veren heyet, duruşmayı erteledi.
ÜMİTCAN Ş. KAVGADA BIÇAKLANMIŞTI
Yahya Kaptan Mahallesi'nde 26 Temmuz 2025'te Ümitcan Ş. ile M.O. ve R.Y. arasında kavga çıktı.
Kavga sırasında bıçakla yaralanan Ümitcan Ş, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
3 SANIK TUTUKLANMIŞTI
Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince M.O, G.B. ve R.Y. gözaltına alındı.
Üç şüpheli tutuklanırken S.E.A. ve M.F.Y. hakkında "ev hapsi" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.