Ümraniye’de futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin davanın üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verirken davayı 16 Ekim’e erteledi. Duruşma öncesinde açıklanan esas hakkındaki mütalaada ise sanıklara ilişkin dikkat çeken talepler yer aldı. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
SAVCIDAN MÜEBBET HAPİS TALEBİ
Savcılık, Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını ve tutukluluk halinin sürmesini talep etti. Aleyna Kalaycıoğlu hakkında ise “suçu bildirmeme” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi ve tahliye kararı alınması istendi.
ALEYNA VE ZUHAL KALAYCIOĞLU İÇİN DİKKAT ÇEKEN DEĞERLENDİRME
Mütalaada, Aleyna Kalaycıoğlu ile annesi Zuhal Kalaycıoğlu’nun cinayete azmettirdiği yönündeki değerlendirmeyi destekleyecek kesin delil bulunmadığı belirtildi. Telefon görüşmeleri ve iletişim kayıtlarında öldürme kastıyla verilmiş açık bir yönlendirme veya talimat tespit edilemediği ifade edildi.
Savcı ayrıca Hüseyin Can Avcı, Mustafa Rece, Metin Kadayıfçıoğlu ve Engin Taşkıran’ın tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak hükümle birlikte adli kontrol şartıyla tahliyelerini talep etti. Zuhal Kalaycıoğlu, Bilal Kadayıfçıoğlu ve İzzet Yıldızhan hakkında ise beraat talebinde bulunuldu.
MAHKEMEDEN TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI
Savcılığın taleplerinin ardından davanın üçüncü duruşması gerçekleştirildi. Mahkeme, bu aşamada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kubilay Kaan Kundakçı’nın öldürülmesine ilişkin davanın bir sonraki duruşması 16 Ekim’e bırakıldı.
KUBİLAY KAAN KUNDAKÇI NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?
Olay 19 Mart’ta Ümraniye’de yaşandı. İddiaya göre rapçi Vahap Canbay, daha önce ayrıldığı Aleyna Kalaycıoğlu ile yeniden bir araya gelmek için ortak arkadaşları futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’dan yardım istedi.
Kundakçı’nın ikilinin barışması için aracılık etmesinin ardından Kundakçı ve Canbay konuşmak üzere olay yerine gitti. Araçta bekledikleri sırada yanlarına yaklaşan bir kişi tarafından ateş açıldı. Ağır yaralanan Kundakçı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Soruşturma kapsamında çok sayıda kişi tutuklanırken İzzet Yıldızhan daha sonra tahliye edildi. Hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında farklı suçlamalar kapsamında çeşitli cezalar talep edildi.
GÖZLER 16 EKİM'E ÇEVRİLDİ
Esas hakkındaki mütalaanın dosyaya girmesi ve üçüncü duruşmanın tamamlanmasının ardından davada gözler 16 Ekim’e çevrildi. Sanıklar hakkındaki nihai kararı mahkeme verecek.