Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Manavgat Belediyesi soruşturmasında 21 yeni gözaltı

Manavgat Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüpheli daha gözaltına alındı.

GÜNDEM 21.04.2026 10:55 Buket Saymaz 138 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Manavgat Belediyesi soruşturmasında 21 yeni gözaltı
Paylaş:
N

Antalya’da Manavgat Belediyesi’nin önceki yönetim dönemine ilişkin yürütülen “rüşvet”, “irtikap” ve “suç işleme amacıyla örgüt kurma” iddiaları kapsamındaki soruşturmada 21 şüpheli daha gözaltına alındı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 21 şüpheli yakalandı.

ESKİ BAŞKAN VE KARDEŞİ TUTUKLU

Soruşturma kapsamında eski Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile kardeşi Fatih Sözen’in tutuklu bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında belediye çalışanları, turizm sektörü temsilcileri, iş insanları ve müteahhitlerin yer aldığı ifade edildi.

DAHA ÖNCEKİ OPERASYONLARDA TUTUKLAMALAR

Soruşturma kapsamında 11 Eylül 2025’te tutuklanan Şükrü Sözen ve Fatih Sözen’in evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda para ve ziynet eşyası ele geçirildiği bildirildi.

Devam eden süreçte eski belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin tutuklandığı, farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve bir kısmının tutuklandığı aktarıldı.

SORUŞTURMALAR SÜRÜYOR

Manavgat Belediyesi’ne yönelik bir diğer soruşturma kapsamında ise, belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Niyazi Nefi Kara’nın da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 43 sanığın yargılamasının devam ettiği belirtildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
YSK açıkladı: 6 beldede ara seçim yapılacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
YSK açıkladı: 6 beldede ara seçim yapılacak
WhatsApp
İhbar Hattı