Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Marmaray’ın hizmete açılmasının ardından geçen 13 yılda 1,6 milyar yolcuya ulaştığını açıkladı. Uraloğlu, 2026’nın ilk 10 ayında da yaklaşık 181 milyon yolcunun Marmaray’ı kullandığını bildirdi.
13 YILDA 1,6 MİLYAR YOLCU
Uraloğlu, Marmaray’ın temellerinin Ağustos 2004’te atıldığını, hattın 29 Ekim 2013’te hizmete açıldığını hatırlattı.
Marmaray’ın deniz seviyesinden 60 metre derinliğe ulaşan batırma tüp tünelle Asya ve Avrupa’yı demir yoluyla birbirine bağladığını belirten Uraloğlu, “Asya ile Avrupa'yı 4 dakikada birbirine bağlayan Marmaray ile 13 yılda 1,6 milyar yolcuya hizmet verdik.” dedi.
43 İSTASYONLA HİZMET VERİYOR
Marmaray, Halkalı-Gebze hattında 76,6 kilometrelik güzergâh ve 43 istasyonla hizmet veriyor.
Sistemin metro, metrobüs, tramvay ve deniz ulaşımıyla entegre çalıştığını belirten Uraloğlu, Marmaray’ın İstanbul’un toplu ulaşım sistemindeki önemli hatlardan biri olduğunu ifade etti.
10 AYDA 181 MİLYON YOLCU
Uraloğlu, 2026’nın ilk 10 ayında yaklaşık 181 milyon yolcunun Marmaray’ı tercih ettiğini açıkladı.
Marmaray, 6 Ekim’de 762 bin 870 yolcu taşıyarak günlük yolcu sayısında yeni bir rekora ulaştı.
GÜNDE 287 SEFER YAPILIYOR
Halkalı-Gebze ve Pendik-Ataköy güzergâhlarında günlük toplam 287 sefer düzenleniyor.
Hafta sonlarında gece yapılan 10 ilave seferle birlikte günlük sefer sayısı 297’ye çıkıyor.
FİLODA 54 TREN SETİ BULUNUYOR
Marmaray filosunda 34’ü 10 vagonlu, 20’si 5 vagonlu olmak üzere toplam 54 tren seti bulunuyor.
Uraloğlu, filoda toplam 440 vagonun hizmet verdiğini belirtti.