Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

MASAK tebliğinde değişiklik: Limitler güncellendi

Hazine ve Maliye Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğiyle hayat sigortası, ön ödemeli kart, elektronik para ve ödeme hizmetlerinde limitler yükseltildi.

GÜNDEM 23.09.2026 14:47 Mustafa Atabey 76 okuma Okuma Süresi: 2 dk
MASAK tebliğinde değişiklik: Limitler güncellendi
Paylaş:
N

Hayat sigortası sözleşmeleri, ön ödemeli kartlar, elektronik para ihracı ve ödeme hizmetlerine ilişkin parasal limitler artırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığının hazırladığı "Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HAYAT SİGORTASI İŞLEMLERİNDE LİMİTLER GÜNCELLENDİ

Düzenlemeyle emeklilik sözleşmeleri ve çalışanlara ücretlerinden kesinti yapılarak emeklilik hakkı sağlayan planlara ilişkin limitlerde değişikliğe gidildi.

Bir yıl içinde ödenecek toplam prim tutarı 20 bin lira, ek primli sözleşmelerde ise prim tutarı 50 bin liranın altında olan hayat sigortası işlemlerine ilişkin parasal sınırlar güncellendi.

ÖN ÖDEMELİ KARTLARDA YENİ SINIRLAR

Üzerindeki numara üzerinden hesap takibi yapılan, isimsiz, önceden ödeme veya yükleme yapılarak kullanılabilen ön ödemeli kartlarda da limitler artırıldı.

Düzenlemeyle bu kartlarda yüklenen bakiye kadar kullanım imkanı sağlayan işlemlere ilişkin parasal sınırlar yeniden belirlendi.

ELEKTRONİK PARA VE ÖDEME HİZMETLERİNDE DE ARTIŞ

Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda elektronik para ihracı ve ödeme hizmetlerine ilişkin limitler de yükseltildi.

Böylece basitleştirilmiş tedbirlerin uygulanabildiği hayat sigortası, ön ödemeli kart, elektronik para ve ödeme hizmeti işlemlerinde yükümlülere daha geniş hareket alanı sağlandı.

BMGK KARARLARINA İLİŞKİN BİLGİLER MASAK'TA DUYURULACAK

Tebliğ kapsamında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına konu kişi, kuruluş ve organizasyonlara ilişkin bilgilerin MASAK'ın internet sitesinden duyurulması amaçlandı.

Bu adımla, yükümlülerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Kanun kapsamında işlemlerin ertelenmesi de dahil gerekli tedbirleri hızlı şekilde alabilmesine imkan sağlanması hedefleniyor.

Mevcut düzenlemede BMGK kararları kapsamında malvarlığının dondurulmasına karar verme yetkisi Cumhurbaşkanı'na ait olmaya devam ediyor. Tebliğ bu konuda herhangi bir değişiklik getirmiyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Sermaye piyasası soruşturması genişliyor: 20 kişi adliyede
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sermaye piyasası soruşturması genişliyor: 20 kişi adliyede
WhatsApp
İhbar Hattı