Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Meclis'te uzlaşı arayışı: Kurtulmuş'un 'çerçeve yasa' mesaisi devam ediyor

'Terörsüz Türkiye' sürecinin çerçeve yasası için parti turlarını sürdüren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ikinci güne İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ile görüşerek başladı.

GÜNDEM 22.07.2026 15:08 Buket Saymaz 69 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Meclis'te uzlaşı arayışı: Kurtulmuş'un 'çerçeve yasa' mesaisi devam ediyor
Paylaş:
N

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında hazırlanan "çerçeve yasa" düzenlemesini görüşmek üzere parti ziyaretlerini sürdürüyor. Kurtulmuş, bu temaslar kapsamında bugün İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile Meclis'te bir araya geldi. Süreç başladığından bu yana ilk kez yüz yüze gelen iki isim arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

GÖRÜŞME ÖNCESİ SERT MESAJLAR: "KİME SUNACAKSINIZ?"

Ziyaret öncesinde partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, hazırlanan yasaya tepki göstererek Kurtulmuş'a soracağı soruları şu sözlerle açıkladı:

"Geldiğinde Sayın Numan Kurtulmuş’a soracağım: Siz, Türk milletinin hukukunun çizdiği çerçeveden mi, yoksa PKK’nın ve İmralı’nın çizilmesini istediği çerçeveden mi konuşacaksınız? Ağzına kadar gaflet ve yabancı parmağı iziyle dolu bu düzenleme fikrini, cesaret edip, Türk milletinin mi, yoksa İmralı’nın mı onayına sunacaksınız? Kavramlarla bize oyun oynamaya kalkmayın. Bu tezgâha düşmeyiz."

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA: "BİR PARTİNİN İÇ MESELESİNE MÜDAHİL OLMAM"

Görüşmenin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Dervişoğlu, sürecin bir siyasi partinin iç tartışmasına dönüştüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Her türlü uyarıyı yapmış olmamıza rağmen bütün gelişmeler bir siyasi partinin iç meselesi haline getirildi. Bu pencereden bakıp konuya saygıyla yaklaşıyorum. Bir siyasi partinin iç meselesine müdahil olmak istemiyorum. Keşke demokrasi boyutunda kalsaydı."

ÇERÇEVE YASA TURUNDA SON DURAK AK PARTİ

Meclis gündemine gelmesi beklenen çerçeve yasa için dün MHP, DEM Parti, Yeni Yol ve CHP liderleriyle görüşen Numan Kurtulmuş'un bugünkü son durağı AK Parti olacak.

Kurtulmuş'un AK Parti yöneticileriyle yapacağı görüşmenin ardından saat 16.00'da Meclis'te basın açıklaması yapması bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Buket Saymaz
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'çerçeve yasa' açıklaması: Temel çerçevede uzlaşı var
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'çerçeve yasa' açıklaması: Temel çerçevede uzlaşı var
WhatsApp
İhbar Hattı