Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Mersin’de yolsuzluk dosyasında tek adresten çıkan miktar dudak uçuklattı

Mersin’de belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında bir şüphelinin evinde 257 bin 600 avro, 25 bin 120 dolar, 64 bin 100 sterlin ve 4 kilogram külçe altın ele geçirildi.

GÜNDEM 03.10.2026 19:46 Güncelleme: 03.10.2026 19:53 Dicle Toğal Okuma Süresi: 1 dk
Mersin’de yolsuzluk dosyasında tek adresten çıkan miktar dudak uçuklattı
Paylaş:
N

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca Büyükşehir Belediyesi ile Mezitli ve Yenişehir belediyelerine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında şüpheli Ali Ö’nün adresinde arama yapıldı. Polis ekiplerinin aramasında yüksek miktarda döviz, altın, ruhsatsız silah ve ihale dokümanları bulundu.

EVDE YÜKLÜ MİKTARDA DÖVİZ BULUNDU

Aramalarda 257 bin 600 avro, 25 bin 120 dolar ve 64 bin 100 sterlin ele geçirildi. Polis ekipleri, adreste bulunan para ve diğer materyalleri kayıt altına aldı.

4 KİLOGRAM KÜLÇE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

Evde ayrıca 4 kilogram külçe altının yanı sıra 116 tam Cumhuriyet altını, 8 yarım altın, 5 çeyrek altın ve 2 gram altın bulundu. Aramalarda ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 60 fişek ile çeşitli ihale dokümanlarına da el konuldu. Ele geçirilen materyaller polis kamerasıyla görüntülendi.

59 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Soruşturma kapsamında 1 Ekim’de eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in de aralarında bulunduğu 59 şüpheli gözaltına alınmıştı. Büyükşehir Belediyesi dosyasında yer alan Doğukan Uyan ile 3 kişinin ise daha önce gerçekleştirilen operasyonda tutuklandığı bildirilmişti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
2026-KPSS Ön Lisans yarın: Sınav saat kaçta başlayacak?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
2026-KPSS Ön Lisans yarın: Sınav saat kaçta başlayacak?
WhatsApp
İhbar Hattı