Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre yurt genelinde çok bulutlu hava etkili olurken, birçok bölgede yağış bekleniyor. 20 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.
YURT GENELİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre; Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Van ve Iğdır hariç), Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yağış görülecek.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği bildirildi.
KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER
Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kayseri, Sivas, Malatya, Muş ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği açıklandı.
RÜZGAR VE SICAKLIKTA DEĞİŞİM
Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.
Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, batı kesimlerde ise kuzeyli yönlerden eseceği, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Akdeniz’in doğusu ve iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı tahmin edildi.
ZİRAİ DON VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI
Meteoroloji, kuzey ve iç kesimlerde sıcaklık düşüşüne bağlı olarak zirai don riskine dikkat çekti. Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif; İç Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise orta ve yer yer kuvvetli don beklendiği bildirildi.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda eğimli ve kar örtüsünün bulunduğu alanlarda çığ tehlikesi olduğu ifade edildi.
SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER
Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Sivas, Uşak, Yozgat, Kırıkkale, Karabük ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yapıldı.