Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Muhittin Böcek'in iki şoförü 3 ay sonra tahliye edildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in rüşvet soruşturması kapsamında mart ayında tutuklanan şoförleri Aydın Günaydın ve Özer Uygun tahliye edildi.

GÜNDEM 17.06.2026 14:09 Buket Saymaz 78 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Muhittin Böcek'in iki şoförü 3 ay sonra tahliye edildi
Paylaş:
N

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in makam şoförleri Aydın Günaydın ve Özer Uygun, yürütülen "rüşvet" soruşturması kapsamında yaklaşık üç aydır tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye edildi.

Soruşturma çerçevesinde 25 Mart tarihinde Antalya’da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in şoförleri Aydın Günaydın ve Özer Uygun, işlemlerinin yapılması amacıyla İstanbul’a nakledilmişti.

26 MART'TA TUTUKLANMIŞLARDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ndeki sorgu ve emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta tamamlanan sorgularının ardından "rüşvet" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Aydın Günaydın ve Özer Uygun, 26 Mart tarihinde tutuklanarak Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. 

TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Yaklaşık üç aydır cezaevinde bulunan şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma dosyasında adli makamlarca yeni bir değerlendirme yapıldı. Tutuklu bulunan iki şoförün de tahliye edilmesine karar verildiği öğrenildi. Soruşturmaya ilişkin adli süreç devam ediyor.

İDDİALAR NELER?

Yürütülen soruşturmada iki şoför hakkındaki suçlamaların detayları da savcılığın sevk yazısıyla ortaya çıkmıştı. İddianameye yansıyan iddialar şu şekilde sıralanmıştı:

Günaydın ve Uygun’un 15 Ocak 2024’te Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte Manisa’ya gittikleri, burada Böcek'in, geçen haziran ayında yaşamını yitiren dönemin CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek ile yaklaşık üç saat süren bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Bu görüşme öncesinde Manisa girişindeki bir akaryakıt istasyonunda durulduğu, şoförlerin dışarıda beklediği, Böcek’in ise yaklaşık 15 dakika boyunca istasyonda kaldığı kayıtlara geçti.

Şoförler ifadelerinde, belediye başkanının yanında sadece görevleri gereği bulunduklarını savunurken; savcılık aksi yönde bir iddia paylaştı. Savcılık, Günaydın ve Uygun’un Böcek’in en yakınındaki kişiler olduğunu, telefonlarında yapılan incelemelerde ortaya çıkan fotoğraf ve mesaj içeriklerinin talimatla hareket ettiklerini gösterdiğini öne sürdü. İki ismin iletişimlerini gizlemek amacıyla cep telefonlarını sık sık kapattıklarının tespit edildiği de iddialar arasında yer aldı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Petrol piyasalarında alarm! Küresel arz mayısta sert geriledi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Petrol piyasalarında alarm! Küresel arz mayısta sert geriledi
WhatsApp
İhbar Hattı