Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

NATO zirvesi için belediyelere talimat gitti: Sokak köpekleri toplanacak

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, 7-8 Temmuz 2026'daki NATO Zirvesi öncesi belediyelere yazı göndererek protokol güzergahlarındaki sokak köpeklerinin toplanmasını istedi.

GÜNDEM 17.06.2026 14:22 Buket Saymaz 93 okuma Okuma Süresi: 2 dk
NATO zirvesi için belediyelere talimat gitti: Sokak köpekleri toplanacak
Paylaş:
N

Ankara'da gerçekleştirilecek dev zirve öncesinde güvenlik ve koordinasyon önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde ilgili belediyelere resmi bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda, zirve süresince kullanılacak resmi geçiş güzergâhları ile havalimanı ve konaklama yapılacak otel çevrelerinde bulunan sahipsiz sokak köpeklerinin, organizasyonda herhangi bir “aksaklığa yol açmayacak şekilde” ivedilikle toplanması talep edildi.

RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan resmi koordinasyon yazısı; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Akyurt, Çubuk, Pursaklar, Keçiören, Altındağ, Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut belediyelerine resmi olarak iletildi. 

Emniyetin gönderdiği yazıda zirve kapsamında yabancı delegasyon ve liderler tarafından kullanılacak ana arterler ile bağlantı yolları tek tek listelendi. Bu bölgelerde sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütecek görevli ekiplerin sahada hazır bulunması istenirken, görevlendirilen personel bilgilerinin en geç 20 Haziran 2026 tarihine kadar İl Emniyet Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bildirilmesi zorunluluğu getirildi.

KRİTİK GÜZERGAHLAR LİSTELENDİ

Resmi yazıda sahipsiz köpeklerin toplanması istenen ve zirve boyunca yüksek güvenlikli protokol akışının sağlanacağı ana yollar, bulvarlar ve cadde grupları şu şekilde sıralandı:

Çevre Yolu'nun Özel Bulvarı Varyatları ile Anadolu Bulvarı Varyantları arasında kalan bölümü, Özal Bulvarı, Erbakan Bulvarı, Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı, Turgut Özal 2 Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mevlana Bulvarı, İnönü Bulvarı, Ankara Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı, Cumhurbaşkanlığı Bulvarı, Sakıp Sabancı Bulvarı ve İhsan Doğramacı Bulvarı.

Şaşmaz Bulvarı'ndan Ankara Bulvarı'na katılım varyantları, Türk Kızılayı Caddesi, Cinnah Caddesi, Simon Bolivar Caddesi, Rabindranath Tagore Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi, John F. Kennedy Caddesi, Kişinev Caddesi, Jose Marti Caddesi, Arjantin Caddesi, İran Caddesi, Polonya Caddesi, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi, Nizami Gencevi Caddesi, Yaşam Caddesi, Cumhurbaşkanlığı Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Beştepe Caddesi, Söğütözü Caddesi, Tahran Caddesi ve Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin İsmet İnönü Bulvarı ile Çetin Emeç Bulvarı arasında kalan bölümü.

Bilkent Kampüsü içinde bulunan tüm cadde ve sokaklar ile 1600, 1613, 173, 171, 172. caddeler; Billur, Boğaz, Bülten, Gülözü, Şehit Ömer Haluk Sipahioğlu, Adalet, Nergiz, 350, 286, 147, 145, 198, 5, 4, 3, 1, 720, 721, 1443, 1452, 1377, 1380, 1381 ve 2453. sokaklar.

Zirve öncesi olası bir aksaklığın önüne geçilmesi adına belediye ekiplerinin belirtilen bu noktalarda 20 Haziran'a kadar hazırlıklarını tamamlaması bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Pentagon’dan dikkat çeken açıklama: İran saldırılarında Musk’ın yapay zekası kullanıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Pentagon’dan dikkat çeken açıklama: İran saldırılarında Musk’ın yapay zekası kullanıldı
WhatsApp
İhbar Hattı