Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen tandem yamaç paraşütü uçuşu faciayla sonuçlandı. Yamaç paraşütü pilotu Ali Kıdıl ile Çin vatandaşı yolcusu Xiangrui Meng, sabah saatlerinde Ölüdeniz Mahallesi'nde bulunan Babadağ'ın 1900 metre pistinden havalandı. Uçuş sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolünü kaybeden yamaç paraşütü, sarp ve kayalık bir bölgeye düştü. Kazada pilot Kıdıl ile yolcusu Meng yaşamını yitirdi.
KAZAYI DİĞER PİLOTLAR FARK ETTİ
Kazayı gören diğer yamaç paraşütü pilotları durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sevk edildi. Ekipler, kazanın meydana geldiği noktanın sarp ve kayalık olması nedeniyle bölgeye ulaşmakta büyük güçlük yaşadı.
KAYALIK ARAZİDE 10 SAATLİK ZORLU OPERASYON
Arama kurtarma ekiplerinin kazazedelere ulaşmak için yürüttüğü çalışma yaklaşık 10 saat sürdü. Zorlu arazi şartları nedeniyle operasyona helikopter desteği de verildi. Uzun süren çalışmaların ardından ekipler, kayalık alanda Ali Kıdıl ve Xiangrui Meng'in cansız bedenlerine ulaştı.
PİLOT VE YOLCUNUN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI
Bölgede yapılan incelemelerin ardından iki kişinin cenazesi bulunduğu noktadan ekiplerin çalışmasıyla alındı. Cenazeler helikopterle bölgeden tahliye edildi.
CENAZELER FETHİYE DEVLET HASTANESİ'NE GÖTÜRÜLDÜ
Ali Kıdıl ile Xiangrui Meng'in cenazeleri, helikopterle Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.