Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

OMÜ'de 55-75 yaş arası bireyler için Yaşam Boyu Öğrenme Üniversitesi açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 55-75 yaş grubuna yönelik kurulan "Yaşam Boyu Öğrenme Üniversitesi", genç öğrencilerle yetişkinleri ortak öğrenme ortamında buluşturarak kuşaklar arası etkileşimi sağlamayı hedefliyor.

GÜNDEM 25.09.2026 17:28 Güncelleme: 25.09.2026 17:38 Selin Sözen 87 okuma Okuma Süresi: 1 dk
OMÜ'de 55-75 yaş arası bireyler için Yaşam Boyu Öğrenme Üniversitesi açıldı
Paylaş:
N

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 55-75 yaş arasındaki bireylere yönelik hayata geçirilen "Yaşam Boyu Öğrenme Üniversitesi" düzenlenen törenle açıldı.

SAMSUN'DA ÜÇÜNCÜ YAŞ ÜNİVERSİTELERİNE ÖZGÜN MODEL

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsü'nde düzenlenen lansmanla, kıdemli vatandaşların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan proje kamuoyuna tanıtıldı. "Üçüncü Yaş Üniversitesi" konseptinden yola çıkılarak OMÜ'ye özgü bir yapıda tasarlanan program, bölgedeki yetişkin eğitimi alanında önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.

GENÇLER VE KIDEMLİLER AYNI AMFİDE BULUŞACAK

İlk dönemi için 30 öğrencinin kabul edildiği program kapsamında katılımcılar, üniversitenin genç öğrencileriyle aynı akademik ve sosyal alanları paylaşacak. Projeyle ilgili heyecanını paylaşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, "Kuşaklar arası bilgi aktarımının önemi büyük. Kıdemli vatandaşlarımızın yeni bilgiler öğrenmesi, genç öğrencilerimizle bilgi alışverişinde bulunması çok değerli bir farkındalık" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş da projenin yaşam boyu öğrenme kültürüne ciddi katkı sunacağını ifade etti.

GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ 13 EKİM'DE BAŞLIYOR

Yaşam Boyu Öğrenme Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Senem Gürkan, modelin kuşaklar arası etkileşimi güçlendirmek üzere kurgulandığını vurgularken, programın 2026-2027 güz dönemi derslerinin 13 Ekim - 8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. İlk öğrencilerden Şeyda Aytaçoğlu ise duygularını "Okumanın ve öğrenmenin sınırı yok. Emekliliğimizin tadını böyle çıkarıyoruz" sözleriyle dile getirdi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Guterres'ten Sudan mesajı: Savaş sona ermeli, halkın acıları bitmeli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Guterres'ten Sudan mesajı: Savaş sona ermeli, halkın acıları bitmeli
WhatsApp
İhbar Hattı