Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Petrol 104 dolara çıktı: Akaryakıta zam bekleniyor

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesiyle motorinde önce indirim, ardından hafta ortasında zam beklentisi oluştu.

GÜNDEM 13.04.2026 12:49 Buket Saymaz 181 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Petrol 104 dolara çıktı: Akaryakıta zam bekleniyor
Paylaş:
N

Hürmüz Boğazı çevresindeki gelişmeler ve ABD ile İran arasındaki müzakerelerin sonuçsuz kalması sonrası petrol fiyatlarında yükseliş görülürken, motorin fiyatlarında kısa süreli bir indirim ve ardından zam beklentisi gündeme geldi.

PETROL FİYATLARINDA SERT YÜKSELİŞ

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 104 dolara kadar çıkarak son dönemin en yüksek seviyelerini test etti. Aynı şekilde motorinin metrik ton fiyatında da dikkat çeken bir artış yaşandı. Cuma günü 1.335 dolar seviyesinde olan motorin fiyatı, haftanın ilk işlem gününde 107 dolarlık artış gösterdi.

AKARYAKITA ZAM BEKLENİYOR

Geçen haftanın verilerine bağlı olarak, bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarında 4 lira 35 kuruşluk bir indirim yapılması bekleniyor. Ancak sektör temsilcileri, küresel piyasalardaki yüksek fiyat seyrinin devam etmesi halinde hafta ortasında yeni bir zam ihtimaline dikkat çekiyor.

Sektör kaynakları, uluslararası piyasalardaki kapanış fiyatlarının iç piyasadaki akaryakıt fiyatları açısından belirleyici olduğunu vurguluyor. Fiyatlarda geri çekilme yaşanmaması durumunda hafta sonuna doğru akaryakıt fiyatlarının yeniden yükselerek önceki seviyelerin üzerine çıkabileceği ifade ediliyor.

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İcra dosyaları 35 milyonu aştı, DEVA Partili Şahin 'toplumsal cinnet' dedi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İcra dosyaları 35 milyonu aştı, DEVA Partili Şahin 'toplumsal cinnet' dedi
WhatsApp
İhbar Hattı