Bolu’da görevden uzaklaştırılan eski belediye başkanı Tanju Özcan hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir tutuklama kararı daha verildi. “Cinsel saldırı” iddiasına ilişkin dosyada Özcan ile birlikte şoförü S.Ç. de tutuklandı.
SAVCILIK SORUŞTURMASINDA YENİ AŞAMA
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikâyet sonrası başlatılan soruşturmada, “kamu görevinin sağladığı nüfuzun kötüye kullanılması suretiyle cinsel saldırı” iddiası değerlendirildi. Dosya kapsamında nöbetçi sulh ceza hâkimliği tutuklama kararı verdi.
ŞOFÖR S.Ç. DE TUTUKLANDI
Aynı soruşturma kapsamında Özcan’ın şoförü S.Ç. de tutuklanan isimler arasında yer aldı. Dosyada daha önce farklı suçlamalarla da süreç yürütüldüğü öğrenildi.
DAHA ÖNCEKİ SÜREÇLER DE DOSYADA
Tanju Özcan’ın daha önce “icbar suretiyle irtikap” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla da tutuklama ve görevden uzaklaştırma süreçleri yaşadığı belirtildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü ifade edildi.