Bayraktar AKINCI TİHA, ROKETSAN tarafından geliştirilen İHA-300 süpersonik balistik füzesiyle yapılan testte 250 kilometreden daha uzaktaki hedefi tam isabetle vurdu.
ÇORLU’DAN HAVALANDI, SİNOP AÇIKLARINDA ATEŞLEDİ
Baykar’ın açıklamasına göre AKINCI, test için Tekirdağ’daki Çorlu Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalandı. Karadeniz üzerindeki test bölgesine ulaşan hava aracı, Sinop açıklarında belirlenen deniz hedefini İHA-300 mühimmatıyla vurdu.
Başarıyla tamamlanan atışın ardından AKINCI, planlanan güzergâhı izleyerek Çorlu’ya döndü.
İHA-300, AKINCI’YA ENTEGRE EDİLDİ
Milli ve özgün olarak geliştirilen AKINCI’nın uzun menzilli mühimmat seçeneklerine İHA-300 de eklendi. Daha önce İHA-122 ve İHA-230 süpersonik füzelerinin entegrasyonu tamamlanmıştı.
İHA-300 ile gerçekleştirilen testin başarıya ulaşmasıyla hava aracının uzun menzilli ve yüksek etkili taarruz kapasitesinin artırıldığı belirtildi.
MİLLİ MÜHİMMAT SEÇENEKLERİ GENİŞLİYOR
AKINCI’ya bugüne kadar farklı menzil ve güdüm özelliklerine sahip çok sayıda milli mühimmat entegre edildi.
Bu mühimmatlar arasında MAM-L, MAM-L TV, MAM-T, MAM-T IIR/TV, MAM-C, TOLUN mühimmat ailesi, TEBER-81, TEBER-82, LAÇİN, LGK-81, LGK-82, HGK-82, GÖKÇE, GÖZDE ve KGK-82-SİHA yer alıyor.
İHA-230, İHA-122, ÇAKIR Seyir Füzesi ve EREN Yüksek Hızlı Çok Amaçlı Dolanan Mühimmat da AKINCI’ya başarıyla entegre edilen sistemler arasında bulunuyor.
BAYKAR’DAN 2,2 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
Baykar’ın paylaştığı bilgilere göre şirket, 2025’te 2,2 milyar dolarlık ihracata ulaştı. Gelirlerinin yüzde 90’ını ihracattan elde eden şirket, son üç yılda dünya SİHA pazarındaki liderliğini sürdürdüğünü açıkladı.
Baykar; Bayraktar TB2 için 36, AKINCI TİHA için 16 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladı. Şirketin anlaşma yaptığı toplam ülke sayısı ise 39’a ulaştı.