Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Türkiye’nin tahkim hedefinde yeni dönem: Yeni başkanlık kuruldu

Adalet Bakanlığı bünyesinde Tahkim Daire Başkanlığı kurulurken, yeni yapıyla birlikte Türkiye’nin uluslararası tahkim alanındaki etkinliğinin artırılması ve yabancı yatırımcılar için daha güçlü bir hukuk altyapısı oluşturulması hedefleniyor.

GÜNDEM 27.05.2026 13:05 Melisa Altuntaş 220 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Türkiye’nin tahkim hedefinde yeni dönem: Yeni başkanlık kuruldu
Paylaş:
N

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Tahkim Daire Başkanlığı’nın, tahkim alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip edeceği, ticari uyuşmazlıklarda kurumlar arası koordinasyonu sağlayacağı bildirildi.

YABANCI YATIRIMLAR İÇİN YENİ ADIM

Adalet Bakanı Akın Gürlek daha önce yaptığı açıklamada, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye daha fazla yönelmesini sağlayacak tahkim mekanizmalarının güçlendirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtmişti. Gürlek, ihracat ve ithalat yapan sektörlerin ihtiyaç duyduğu uluslararası tahkim sistemlerinin Türk hukuk yapısı içerisinde daha uyumlu ve belirgin hale getirilmesi amacıyla kapsamlı düzenlemeler üzerinde çalışıldığını ifade etmişti.

TİCARİ UYUŞMAZLIKLARDA ETKİNLİK ARTACAK

Tahkim sistemi; ticari uyuşmazlıklar, sözleşme anlaşmazlıkları ve sigorta uyuşmazlıklarında alternatif çözüm yöntemi olarak öne çıkıyor.

Yeni daire başkanlığı ile:

  • kurumsal tahkim faaliyetlerinin takip edilmesi,
  • uygulamada standart sağlanması,
  • yaşanan sorunların tespit edilmesi,
  • çözüm süreçlerinin hızlandırılması
    amaçlanıyor.
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İstanbul'da bayramın ilk günü trafik yoğunluğu yüzde 36 oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'da bayramın ilk günü trafik yoğunluğu yüzde 36 oldu
WhatsApp
İhbar Hattı