Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Venezuela’daki afet için Ankara harekete geçti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela’da meydana gelen depremlerin ardından mevkidaşı Yvan Gil ile telefonda görüştü.

GÜNDEM 25.06.2026 22:10 Dicle Toğal 86 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Venezuela’daki afet için Ankara harekete geçti
Paylaş:
N

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile ülkede yaşanan deprem felaketini görüştü. Görüşmede, sahadaki son durum ve Venezuela’nın ihtiyaç duyduğu yardımlar ele alındı.

FİDAN, GIL’DEN SON DURUMU ÖĞRENDİ

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre Fidan, telefon görüşmesinde Venezuelalı mevkidaşından deprem sonrası gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Görüşmede, afet bölgesindeki ihtiyaçlar da değerlendirildi.

TÜRKİYE’DEN VENEZUELA’YA DESTEK

Bakan Fidan, Türk halkının geçmiş olsun dileklerini Venezuela tarafına iletti. Fidan ayrıca Türkiye’nin yardım sağlamayı sürdüreceğini belirtti.

39 SANİYE ARAYLA İKİ BÜYÜK DEPREM

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Venezuela’da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Depremlerin Yaracuy eyaletindeki Yumare ve San Felipe çevresinde kaydedildiği, derinliklerinin ise 10 kilometre ve 21,9 kilometre olduğu açıklanmıştı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Avrupa borsaları yükseldi, Bayer hisseleri sıçradı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Avrupa borsaları yükseldi, Bayer hisseleri sıçradı
WhatsApp
İhbar Hattı