Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek üzere bölgeye giden bir vatandaş, üzüntü verici bir durumla karşılaştı. Yangın, Karagedik Mahallesi'nde başladı ve rüzgarın etkisiyle Foça Mahallesi'ne yayıldı. Ekiplerin yoğun çalışmalarıyla yangın kontrol altına alındı.
Yangın söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla traktörüyle bölgeye gelen Abdullah Aydın, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu. Tekrar yangın bölgesine döndüğünde traktörünün yanarak kullanılamaz hale geldiğini gördü.
VATANDAŞTAN AÇIKLAMA
Aydın, yangın söndürme çalışmalarına yardım etmek için geldiğini, ancak alevlerin arasında kalınca canını kurtarmak zorunda kaldığını ifade etti. Hastanede serum ve oksijen tedavisi aldığını belirten Aydın, "Ben iyiyim ancak traktörüm kullanılamaz hale geldi," dedi.
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Öte yandan, bölgede soğutma ve temizlik çalışmaları sürmekte. Ekipler, yangın sonrası oluşan zararı azaltmak için yoğun çaba gösteriyor.