Yeni Parti Manisa Kurucu İl Başkanı İlksen Özalper, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.
Gelişmeyi Yeni Parti Kurucu Ankara İl Başkan Yardımcısı Erkin Tüzün duyurdu. Tüzün, Özalper hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmadığını vurguladı.
“TUTUKLAMA BİR MAHKÛMİYET DEĞİLDİR”
Adliyeden açıklama yapan Tüzün, tutuklama kararının suçluluğun kesinleştiği anlamına gelmediğini belirtti.
“Tutuklama bir mahkûmiyet değildir. İlksen Başkanımız hakkında henüz kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.
MASUMİYET KARİNESİ VURGUSU
Tüzün, Özalper’in suçluluğu hükmen sabit olana kadar masumiyet karinesinden ve adil yargılanma hakkından yararlanması gerektiğini söyledi.
Hukukçuların ve siyasetçilerin görevinin kişiler hakkındaki suçlamaları peşinen doğru veya yanlış ilan etmek olmadığını belirten Tüzün, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne dikkat çekti.
“SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Yeni Parti yöneticisi, Özalper’in ailesinin ve yol arkadaşlarının yanında olduklarını belirtti.
Tüzün, “Hukuk herkese lazım. Adalet, hepimiz için. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
Ayrıntılar geliyor...