Gökdelenlerin gölgesinde 700 yıllık en küçük cami

Bursa’da gökdelenlerin gölgesinde kalan 700 yıllık mescit, Türkiye’nin en küçük camilerinden biri.
 Tarih: 27-11-2021 11:42:17
Gökdelenlerin gölgesinde 700 yıllık en küçük cami

 

Merkez Osmangazi ilçesinin Doğanbey Mahallesi'nde bulunan Mizanoğlu Mescidi, küçüklüğü ve şirinliğiyle dikkat çekiyor. Bilhassa cuma günleri cemaat namazlarını avluda kılmak zorunda kalıyor.

Kış günleri vatandaşlar yağmur ve kar altında namaz kılıyor. En fazla 30 kişinin sığabildiği tarihî mescit, bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılıyor.

 

Pandemi döneminde korona tedbirleri sebebiyle saflar arasında fazla mesafe bırakıldığı için küçük olan mescidin içinde çok az insan namaz kılabiliyordu. Bu cuma itibariyle camilerde normal saf düzenine geçilmesiyle birlikte mescidin cemaati bundan sonra biraz daha rahatlayacak.

TOKİ Konutları inşa edilirken hafriyat kazıları sırasında zarar görüp yıkılan Mizanoğlu Mescidi, iki sene evvel yeniden ayağa kaldırılmıştı. Aslına uygun olarak restore edilen mescit, 9.11.2019 tarihinde yeniden ibadete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hayırsever desteğiyle yaptığı restorasyonla Sultan 2. Murad dönemine ait 700 yıllık şirin mescit, ilk günkü ihtişamıyla Bursalılara hizmet vermeye devam ediyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI