ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik düzenlediği ortak operasyonun ardından, hayatını kaybettiği iddia edilen İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e ait olduğu öne sürülen son görüntüler gündeme geldi. Saldırıdan kısa süre önce kaydedildiği belirtilen kareler, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
SALDIRIDAN DAKİKALAR ÖNCE KAYDEDİLDİ İDDİASI
Paylaşılan görüntülerin güvenlik kamerası kayıtlarından alındığı ve saldırıdan yalnızca dakikalar önceye ait olduğu öne sürülüyor. Söz konusu karelerde Hamaney’in çalışma odasında bulunduğu ve Kur’an-ı Kerim okuduğu görülüyor. Bazı kaynaklar, görüntülerin saldırıdan yaklaşık 20-25 dakika öncesine ait olabileceğini iddia ediyor.
ODADAKİ PORTRELER DİKKAT ÇEKTİ
Görüntülerde dikkat çeken bir diğer detay ise odada yer alan iki portre oldu. İran İslam Devrimi’nin lideri Ayetullah Humeyni ile 2020 yılında öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin fotoğraflarının Hamaney’in hemen yanında yer aldığı görülüyor.
BÖLGEDE GERİLİM TIRMANDI
28 Şubat’ta ABD ve İsrail tarafından İran’a yönelik başlatılan saldırılar, bölgede tansiyonu hızla yükseltti. Saldırılarda İran’dan üst düzey isimlerin yanı sıra çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği bildirildi. İran ise saldırılara karşılık olarak İsrail’in yanı sıra ABD’nin bölgede bulunan bazı askeri üslerini hedef aldı. Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’deki bazı noktaların da hedefler arasında yer aldığı ifade edildi.
YERİNE GEÇEN İSİM TARTIŞMA YARATTI
Hamaney’in hayatını kaybettiğine yönelik iddiaların ardından, yerine oğlu Mücteba Hamaney’in geçtiği öne sürüldü. Ancak bu konuda resmi kaynaklardan net bir doğrulama yapılmadı.