SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın ev hapsi kararı kaldırıldı

Haber görseli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat hakkında uygulanan ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiri kaldırıldı.

EV HAPSİ KARARI SONA ERDİ

“Kent uzlaşısı” soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Polat, bir süre sonra ev hapsi şartıyla tahliye edilmişti. Son gelişmeyle birlikte Polat hakkındaki adli kontrol tedbiri tamamen kaldırıldı.

TUTUKLULUK SÜRECİ VE SAĞLIK DURUMU

Mahir Polat, 23 Mart 2025 tarihinde tutuklanmıştı. Tutuklanmadan kısa süre önce anjiyo olan Polat, cezaevinde bulunduğu süreçte de sağlık sorunları nedeniyle iki kez hastaneye sevk edilmişti. Son sevkinde yeniden anjiyo olduğu öğrenilmişti.

TAHLİYE SONRASI EV HAPSİ UYGULANMIŞTI

Kamuoyunda yapılan tahliye çağrılarının ardından Polat, 9 Nisan 2025 tarihinde ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı. Bugün alınan kararla birlikte söz konusu adli kontrol şartı da kaldırılmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi