SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İran gerilimi tırmanıyor: ABD savaş uçakları Ürdün'de

Haber görseli

ABD ile İran arasındaki gerilim sürerken, ABD savaş uçaklarının Ürdün’deki Muvakkaf el-Salti Hava Üssü’ne konuşlandığı bildirildi. ABD basınında yer alan haberlerde, uçakların İran’a yönelik olası bir operasyon kapsamında bölgede bulunduğu iddia edildi.

ÜRDÜN’DEN NET AÇIKLAMA

Ürdün devlet televizyonu El-Memleke’de yer alan habere göre, ismi açıklanmayan bir Ürdünlü yetkili, The New York Times gazetesine yaptığı değerlendirmede, “Ürdün toprakları, İran'a yönelik bir saldırı için kullanılmayacak” ifadelerini kullandı. Yetkili, ABD ile İran arasındaki müzakerelerin bölgeyi savaştan uzak tutacak bir siyasi anlaşmayla sonuçlanmasını umduklarını belirtti. 

SAVUNMA ANLAŞMASI VURGUSU  

Haberde görüşlerine yer verilen diğer Ürdünlü yetkililer ise ülkedeki ABD askeri varlığının, ABD ile Ürdün arasında imzalanan savunma anlaşmaları kapsamında bulunduğunu ifade etti. Ürdünlü kaynaklar, savaş uçakları ve askeri teçhizatın bu çerçevede konuşlandırıldığını kaydetti.

The New York Times gazetesinde yayımlanan haberde, Muvakkaf el-Salti Hava Üssü’nde ABD’ye ait askeri alanlarda hareketlilik yaşandığı ve uçak ile teçhizat sevkiyatı yapıldığı belirtilmişti.