İran lideri Mücteba Hamaney, Ramazan ve Nevruz Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında ülkesine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Hamaney, yeni yılı “Ulusal Birlik ve Ulusal Güvenlik Gölgesinde Direniş Ekonomisi Yılı” olarak ilan etti.
EKONOMİK DİRENİŞ VURGUSU
Hamaney, halkın geçiminin sağlanması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesinin, düşmanın başlattığı ekonomik savaşa karşı yalnızca bir savunma değil, aynı zamanda önemli bir ilerleme olduğunu belirtti. Toplumun tüm kesimlerinden gelen sorunları dinlediğini ve çözüm için program oluşturulacağını ifade etti.
Ülke basınını “düşmanın psikolojik saldırılarına hizmet edecek faaliyetler” konusunda dikkatli olmaya davet eden Hamaney, İran’ın hassas noktalarının öne çıkarılmaması gerektiğini söyledi.
“ÜÇÜNCÜ SAVAŞIN İÇİNDEYİZ”
Hamaney, İran’ın İsrail ile yaşanan 12 günlük çatışmayı ilk savaş, son protestoları ikinci savaş olarak tanımladı ve halihazırda üçüncü bir savaşın içinde olduklarını belirtti. “Düşman liderleri öldürerek halkı korkutmayı amaçladı ancak sizler sağlam bir mevzi oluşturarak onlara darbe indirdiniz.” dedi.
KOMŞU ÜLKELERLE İLİŞKİLER
-
Türkiye ve Umman’a yapılan füze saldırılarının İran tarafından gerçekleştirilmediğini savundu.
-
Afganistan ve Pakistan arasındaki gerilime değinerek, iki ülkenin iyi ilişkiler kurmasını istediğini ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu açıkladı.