SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

İstanbul’a kar geri dönüyor: AKOM ve valilikten peş peşe uyarı

Haber görseli

İstanbul, İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. İstanbul Valiliği ile AKOM’un yayımladığı yeni hava tahmin raporlarına göre, kentte sıcaklıklar hızla düşecek, gece yarısından sonra karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

GECE YARISI SICAKLIK DÜŞÜYOR, KAR BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), yeni yıl öncesi hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre, 31 Aralık itibarıyla kuzeyli yönlerden esen rüzgarlar saatte 30 ila 60 kilometre hıza ulaşacak.

Gün içinde yaklaşık 6 derece civarında seyreden hava sıcaklığının, akşam saatlerinden itibaren hızla düşerek gece yarısı 1 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor. Bu düşüşle birlikte özellikle kentin kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve aralıklı kar yağışı görülecek.

GİZLİ BUZLANMA VE DON RİSKİNE DİKKAT

AKOM, akşam ve gece saatlerinde gizli buzlanma riskine karşı sürücüleri ve yayaları uyardı. Özellikle köprüler, viyadükler ve yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

Soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi beklenirken, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojik tahminlere göre İstanbul’da önümüzdeki günlerde beklenen sıcaklıklar şöyle:

  • 1 Ocak Perşembe: En düşük -1°C, en yüksek 3°C (Yağışlı)

  • 2 Ocak Cuma: En düşük 1°C, en yüksek 8°C

  • 3 Ocak Cumartesi: Sıcaklık 14°C’ye çıkacak, sert rüzgar etkili

  • 4-5 Ocak: Sıcaklıklar 10-16°C aralığında

AKOM yetkilileri, 14 Ocak’a kadar (3-6 Ocak hariç) hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceğini bildirdi.

VALİLİKTEN KAR UYARISI: BAZI İLÇELERDE ÖRTÜ OLUŞABİLİR

İstanbul Valiliği de kar yağışıyla ilgili ayrı bir uyarı yayımladı. Açıklamaya göre, kar yağışının akşam saatlerinden sonra başlayarak yarın öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Yağışın özellikle Şile, Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Pendik ilçelerinin yüksek ve kuzey kesimleri ile Sarıyer’in kuzeyi, Arnavutköy ve çevresinde yerde örtü oluşturacak şekilde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Valilik, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.