İstanbul’da kritik görüşme: Rusya ve ABD’den olumlu adımlar

Yayınlama: 28.02.2025
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD ve Rusya arasında İstanbul’da gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, büyükelçiliklerin finansmanı konusunda ortak adımlar üzerinde anlaşmaya varıldığı ve iki ülke arasında doğrudan uçuşların yeniden başlatılma olasılığının değerlendirildiği kaydedildi.

BÜYÜKELÇİLİKLERİN FİNANSMANI

ABD ve Rusya arasında büyükelçiliklerin faaliyetlerini etkileyen hususların ele alınması üzerine yürütülen görüşme, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu konutunda gerçekleştirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da gerçekleştirilen görüşmelerde büyükelçiliklerin finansmanı konusunda ortak adımlar üzerinde anlaşıldı.

DİPLOMATİK MÜLKLER VE DİREKT UÇUŞLAR

Açıklamada, iki ülke arasında doğrudan uçuşların yeniden başlatılma olasılığının değerlendirildiği belirtildi. 6.5 saat süren görüşmede, iki ülkenin büyükelçiliklerinin sorunsuz şekilde finanse edilmesini sağlamak için karşılıklı adımların kararlaştırıldığı ve diplomatların görevlerini yerine getirebilmesi için uygun şartlar oluşturulması konusunda mutabakata varıldığı aktarıldı. Ayrıca, 2016-2018 yılları arasında ABD tarafından el konulan Rus diplomatik mülklerine ilişkin meselelerin ve ikili ilişkilerdeki çeşitli sorunların çözüm yollarının da ele alındığı belirtildi.

YAPICI VE İŞ ODAKLI GÖRÜŞMELER

Rusya Dışişleri Bakanlığı, görüşmelerin yapıcı ve iş odaklı bir atmosferde geçtiğini vurguladı ve bu diyalog kanalının devam edeceğini belirtti. İstanbul’daki görüşmeler, Rusya Dışişleri Bakanlığı Kuzey Atlantik Dairesi Direktörü Aleksandr Darchiev ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Sonata Coulter başkanlığındaki heyetler arasında yapıldı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.