Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
İsveç’in Uppsala kentinde bir kuaför salonuna düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. İsveç polisi, olayın terör veya nefret suçu olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığını belirterek, cinayet soruşturması başlattı.
Polis yetkilileri, saldırganın olay yerinden elektrikli bir scooter ile kaçtığını bildirdi. Ancak, bu kişinin fail mi yoksa tanık mı olduğu henüz netlik kazanmadı.
İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strommer, Adalet Bakanlığı’nın polisle yakın temas halinde olduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı.
Uppsala, son yıllarda çete bağlantılı silahlı saldırılarla sık sık gündeme geldi. İsveç’te daha önce de elektrikli scooterlar çete çatışmalarında kaçış aracı olarak kullanılmıştı.
Kaynak: İHA