Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştiraklerde çalışan 23 bin işçinin 7 gün önce başlattığı grevde önemli bir gelişme yaşandı. Grevin devamı ya da sona ermesi konusunda oylama yapan işçiler, toplu iş sözleşmesini (TİS) imzalama yetkisini sendika şube yöneticilerine verme kararı aldı.
İzmir’de DİSK Genel-İş Sendikası’na bağlı 23 bin İZENERJİ, İZELMAN ve EGEŞEHİR A.Ş. çalışanının 7 gündür devam eden grevi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu son teklifin kabul edilmesiyle sona erdi.
23 bin İZENERJİ, İZELMAN ve EGEŞEHİR A.Ş işçisinin 7 gün süren grevi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 30 zam ve yüzde 19 enflasyon farkı teklifinin kabul edilmesiyle sona erdi.
İşçi temsilcileri ile belediye yönetimi arasında yapılan görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldığı açıklandı. Belediye yetkilileri, imzalanan toplu iş sözleşmesinin çalışanların taleplerini karşıladığını ve hizmetlerin kesintisiz sürdürüleceğini duyurdu.