SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5. Ulusal Eylem Planı Resmi Gazete'de yayımlandı

Haber görseli

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele V. Ulusal Eylem Planı (2026-2030), 25 Kasım 2025 tarihli ve 33088 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 2025/19 sayılı Genelge’de, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin çok taraflı ve bütüncül bir yaklaşım gerektirdiği belirtilerek, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

Genelgede, 2007 yılından bu yana dört ulusal eylem planının uygulandığı hatırlatılırken, 2026-2030 dönemini kapsayan yeni eylem planının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda hazırlandığı bildirildi. Eylem Planı’nın Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacağı ifade edildi.

"ŞİDDETE SIFIR TOLERANS"

“Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi ile Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Önlemek” amacını taşıyan plan; ilgili tüm kurum ve kuruluşlara çeşitli görev ve sorumluluklar yüklüyor. Söz konusu kurumların, planın strateji ve faaliyetlerini kendi yıllık program ve bütçelerine entegre ederek hayata geçirmeleri bekleniyor. Uygulama sürecinde kurumlar arası koordinasyonun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütüleceği, izleme ve değerlendirme raporlarının ise Bakanlık tarafından hazırlanarak Cumhurbaşkanlığına gönderileceği belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı’nın yürürlüğe girdiğini duyurarak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘sıfır tolerans’ ilkesini her şeyin üzerinde görüyoruz. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadeleyi bu Eylem Planı çerçevesinde en üst seviyede sürdüreceğiz. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız