Mısır’ın başkenti Kahire’de büyük bir patlama meydana geldi. Görgü tanıkları, patlamanın bir askeri üs yakınlarında gerçekleştiğini ve çevredeki binalarda hasara yol açtığını bildirdi. Patlamanın etkisiyle birçok binanın camları kırıldı, bölgede yoğun bir duman bulutu yükseldi.
PATLAMANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Patlamanın kesin nedeni henüz açıklanmadı ancak ilk değerlendirmelere göre olayın mühimmat kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. Mısır güvenlik güçleri olay yerine sevk edilirken, yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadı.
22 ÜLKE LİDERİ AYNI ANDA MISIR’DAYDI
Patlama anında, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 22 ülkenin lideri, Gazze’nin geleceğini görüşmek üzere Şarm El Şeyh’te düzenlenen Barış Zirvesi için Mısır’da bulunuyordu. Patlamanın zirveyle bağlantılı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.
ŞEHİRDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Kahire’nin bazı bölgelerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi. Halk arasında kısa süreli panik yaşanırken, patlamanın etkilediği bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Kaynak: Haber Merkezi