Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Kaya: “Memurlarımıza verilen zam, daha yılın 3’üncü ayında enflasyon karşısında erimiş, alım güçleri hızla düşmüştür”
Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Kaya, “Memurlarımıza verilen zam, daha yılın 3’üncü ayında enflasyon karşısında erimiş, alım güçleri hızla düşmüştür” diyerek memurlara ek zam talebinde bulundu.
Osman Kaya, memurlara Ocak ayında verilen %6’lık zammın Mart ayı itibarıyla enflasyon karşısında eridiğini belirtti. Kaya, memurların alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü ve resmi verilerin de bu durumu ortaya koyduğunu vurguladı.
Osman Kaya, temel tüketim maddelerine gelen zamlar nedeniyle memur maaşlarının barınma, gıda, ulaşım ve enerji gibi temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığını belirtti. Bir memur maaşının yalnızca kira ve temel gıdaya yettiğini vurgulayan Kaya, geçim şartlarının giderek zorlaştığını söyledi.
Osman Kaya, toplu sözleşmeyle belirlenen memur maaş artışlarının gerçek enflasyonu yansıtmadığını belirterek, memurların ekonomik zorluklar içinde olduğunu vurguladı. Maaşlara ek zam yapılmasını ve enflasyona karşı daha güçlü koruma sağlanmasını talep etti. Kamu çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Kaynak: İHA