SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Kedi ve köpek sahipleri dikkat! Kimliklendirme için son tarih açıklandı

Haber görseli

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 5 Mart 2025’te yayımlanan yönetmelik gereği kentteki tüm kedi ve köpeklerin 31 Aralık 2025’e kadar kimliklendirilip kayıt altına alınması gerektiğini duyurdu.

YENİ YÖNETMELİK RESMA GAZETE’DE YAYIMLANDI

Açıklamada, 32832 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik” kapsamında evcil hayvanlar için kimliklendirme zorunluluğunun getirildiği vurgulandı.

TÜM KEDİ VE KÖPEKLER KAPSAMDA

Müdürlük, düzenlemenin her yaştan kedi ve köpeği kapsadığını, sahiplerinin belirlenen kurumlara başvurarak kimliklendirme işlemlerini yaptırması gerektiğinin altını çizdi.

Kimliklendirme işlemleri için başvurulabilecek yerler:

  • İl/ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri

  • Yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar

  • Serbest çalışan veteriner hekimler

SON TARİH 31 ARALIK 2025

Açıklamada, hayvan sahiplerinin kimliklendirme ve kayıt işlemlerini en geç 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlaması gerektiği belirtildi.
Bu tarihten sonra işlem yaptırmayanların cezai yaptırımlarla karşılaşabileceği vurgulandı.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız