SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Kırmızı bülten operasyonu: 9 firari suçlu Türkiye’ye getirildi

Haber görseli

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası operasyonlar sonucu kırmızı bültenle aranan 9, ulusal seviyede aranan 2 şüphelinin Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, İstihbarat, KOM, Narkotik, Asayiş ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları iş birliğiyle yürütüldüğünü belirtti. Yurt dışına kaçan ve haklarında yakalama kararı bulunan şahısların, ilgili ülkelerin güvenlik birimleriyle yapılan koordineli çalışmalar sonucu yakalandıkları bildirildi.

GÜRCİSTAN, ALMANYA, ARNAVUTLUK VE BELÇİKA’DAN EŞ ZAMANLI OPERASYON

Açıklamaya göre, Gürcistan’da yakalanan A.A., R.A., Ö.İ. ve R.O. adlı şüpheliler; dolandırıcılık, silahlı yağma ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlardan aranıyordu. Almanya’da yakalanan Z.Y., G.Y. ve E.L. isimli zanlılar ise kasten öldürme ve uyuşturucu ticareti suçlarından kırmızı bültenle aranan isimler arasında yer aldı. Arnavutluk’ta yakalanan U.Ç. ve Belçika’da yakalanan T.C. de ağır suçlamalarla Türkiye’ye iade edildi. Ulusal düzeyde aranan S.V. ve A.G. isimli şahıslar ise Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

“SUÇLULAR NEREYE KAÇARSA KAÇSIN, ADALETİN ELİ ULAŞIR”

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların suçluların uluslararası düzeyde de takip edildiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Yerlikaya, “Suç işleyen hiçbir kişi nerede olursa olsun adaletin önünden kaçamayacaktır. Güvenlik birimlerimiz uluslararası iş birlikleriyle suçluların izini sürmeye kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı. Bakanlık, bu tür operasyonların Türkiye’nin uluslararası güvenlik iş birlikleri kapsamında kararlılıkla süreceğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.