SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Diagne ile görüştü

Haber görseli

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Khassim Diagne ile bir araya geldi. 

TEKNİK KOMİTELER VE İŞ BİRLİĞİ ELE ALINDI

Cumhurbaşkanı Erhürman’a görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dana ve Güven Artırıcı Önlemler ve İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Seniha Birand Çınar eşlik etti.
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Erhürman, görüşmenin tanışma ve tebrik amacı taşıdığını belirtti. Diagne’nin tarafsızlığına inandığını ifade eden Erhürman, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çalışan 13 komite hakkında bilgi verdi. Komitelerin yoğun ve gönüllü bir şekilde çalıştığını vurgulayan Erhürman, “Sonuç odaklı çalışacağımızı söyledik” dedi.

"DİREKT TEMAS HALİNDE OLACAĞIZ"

Komitelerin amacının iki toplum arasında güven tesis etmek ve günlük yaşamı kolaylaştırmak olduğunu belirten Erhürman, “Yaşanmasını istemediğimiz ancak yaşanması muhtemel olan problemler konusunda direkt temas halinde olma konusunda görüş birliği içindeyiz” ifadelerini kullandı.

HRİSTODULİDİS VE HOLGUİN İLE GÖRÜŞME PLANLANIYOR

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erhürman, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile önümüzdeki haftalarda BM’nin dahil olmadığı, iki tarafın temsilcilerinin yer alacağı bir görüşme planladıklarını açıkladı.
Erhürman, BM Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile de temas halinde olduklarını belirterek, “Bir aksilik olmazsa Holguin ile 5 Aralık’ta görüşeceğiz” dedi.

DİAGNE: "BM OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Khassim Diagne, Cumhurbaşkanı Erhürman ile ilk kez bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Diagne, BM Genel Sekreteri’nin 27 Ekim tarihli mektubu sonrası Erhürman’a yeni görevi için tebriklerini ilettiğini belirtti.
Sürdürülebilir ve barışçıl bir çözüme ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Diagne, “Birleşmiş Milletler olarak bu hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Diagne ayrıca birkaç gün önce Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ile de görüştüğünü hatırlatarak, “İki liderle de yapıcı bir şekilde çalışmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız