ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de sağlanan ateşkesin ardından Orta Doğu turuna başlıyor. Trump’ın bugün gerçekleştirmesi planlanan Kudüs ziyareti öncesinde kentte hazırlıklar tamamlandı.
TEL AVİV’TEN KUDÜS’E BAYRAKLI KARŞILAMA
Trump’ın konvoyunun geçeceği Tel Aviv–Kudüs güzergahı, sabah saatlerinden itibaren İsrail ve ABD bayraklarıyla donatıldı. Özellikle otoyollar, köprüler ve şehir girişlerinde iki ülkenin bayrakları yan yana asıldı.
Bazı binalarda ise Trump’ın fotoğrafının yer aldığı “Teşekkürler Sayın Başkan” yazılı afişler dikkat çekti. Kudüs’ün merkezinde ve çevresinde askeri hareketliliğin arttığı, güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı bildirildi.
“ŞARM EL-ŞEYH BARIŞ ZİRVESİ” BUGÜN BAŞLIYOR
Trump’ın Orta Doğu turunun bir diğer durağı ise Mısır’ın Şarm El-Şeyh kenti olacak. Burada düzenlenecek “Şarm El-Şeyh Barış Zirvesi”, Gazze Şeridi’ndeki çatışmaları tamamen sonlandırmayı hedefliyor.
Zirve, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın eş başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 20’den fazla ülke liderinin katılması bekleniyor.
Kaynak: İHA