Edirne’de baharın gelişini simgeleyen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, Sarayiçi’nde düzenlenen renkli etkinliklerle başladı. Mor İz Ritim Grubu’nun gösterisiyle açılan programda Havsa Hanımeli, Meriç, Sevgili Günebakanlar ve Bursa Aşk Ritim Grubu sahne aldı. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği tarafından düzenlenen darbuka ritim atölyesi de kutlamalara hareket kattı.
SARAYİÇİ’NDE KAKAVA ATEŞİ İÇİN GERİ SAYIM
Şenlik programı, halk oyunları ve dans gösterileriyle gün boyu devam edecek. Refik Keskin Halk Oyunları Topluluğu, Bandırma Keskin Ayaklar Halk Oyunları Topluluğu, ASN Kültür Sanat, Anka Dans Kültür Sanat ve Turizm Derneği ile Trakya Üniversitesi Türk Halk Oyunları Bölümü Roman Dans Ekibi izleyici karşısına çıkacak. Ana kutlama ise kortej yürüyüşüyle başlayacak; protokol ve vatandaşların Sarayiçi’ne ulaşmasının ardından dev Kakava ateşi yakılacak.DİLEK AĞACI VE BAHAR COŞKUSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Kutlamalara farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler de yoğun ilgi gösterdi. Hemşire Ayşenur Ünal, Kakava’nın gelişini heyecanla beklediğini belirtirken, İzmir’den gelen Necmi Eren organizasyonu çok beğendiğini söyledi. Solmaz Eren ise dilek ağacına dileğini astığını dile getirerek, tüm dünyanın mutlu bir gelecekte yaşaması temennisinde bulundu.