Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

FETÖ’nün fon ağına operasyon: 3 şüpheli tutuklandı

İzmir’de FETÖ’ye yönelik soruşturmada gözaltına alınan 24 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Operasyonda para ve altınlara el konulurken 2 şüpheli aranıyor.

MANŞET 22.09.2026 13:57 Dicle Toğal 81 okuma Okuma Süresi: 1 dk
FETÖ’nün fon ağına operasyon: 3 şüpheli tutuklandı
Paylaş:
N

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemleri tamamlandı. Örgüte üye oldukları ve örgütsel aidiyetin sürdürülmesi amacıyla fon sağladıkları ve topladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 24 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Soruşturma kapsamında MİT Bölge Başkanlığı ile İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri görev aldı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Hakimliğe çıkarılan 20 kişiden 3’ü tutuklanırken, 17 şüpheli hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Firari durumdaki 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve cezaevinde olduğu bildirilen 1 şüphelinin işlemleri ise sürüyor.

27 ŞÜPHELİ İÇİN KARAR VERİLMİŞTİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ’ye üye oldukları ve örgütsel aidiyetin devamını sağlamak amacıyla fon sağladıkları ve topladıkları gerekçesiyle 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. MİT ve jandarma ekiplerinin 18 Eylül’de gerçekleştirdiği operasyonda 24 şüpheli yakalanmıştı. Operasyonda 192 bin lira, 2 bin 582 dolar, 4 bin 50 avro ve 20 sterline el konuldu. Ayrıca 8 çeyrek altın, 6 Ata altın ve 1 yarım altın da ele geçirildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Destici’den Turgutlu’daki saldırı sonrası okul güvenliği çağrısı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Destici’den Turgutlu’daki saldırı sonrası okul güvenliği çağrısı
WhatsApp
İhbar Hattı